script-otyhteyt.png

Soita puh. (02) 841 4112 tai  tilitoimisto@arisma.fi

Verovapaat matkakustannusten korvaukset 2017

Verohallinnon antaman päätöksen verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2017 löydät kokonaisuudessaan täältä.

Kilometrikorvaukset

Palkansaajan omistamallaan tai hallitsemallaan kulkuneuvolla tekemästä työmatkasta suoritettavien matkustamiskustannusten korvausten enimmäismäärät vuonna 2017 ovat:

Kulkuneuvo
€/km
Auto
0,41
Moottorivene, enintään 50 hv
0,73
Moottorivene, yli 50 hv
1,06
Moottorikelkka
1,01
Mönkijä
0,95
Moottoripyörä
0,32
Mopo
0,17
Muu kulkuneuvo
1,10

Jos palkansaaja, jolla on Verohallinnon luontoisetujen laskentaperusteita koskevassa päätöksessä tarkoitettu auton käyttöetu, käyttää tällaista autoa työmatkan suorittamiseen ja maksaa itse tästä matkasta aiheutuvat polttoainekulut, hänelle korvattavien polttoainekulujen enimmäismäärä on 0,10 euroa kilometriltä.

 

Päivärahat

Työmatkan kestoajasta riippuen kotimaan päivärahan enimmäismäärät vuonna 2017 ovat:

Työmatkan kesto
Päiväraha
yli 6 tuntia (osapäiväraha)
19,00 €
yli 10 tuntia (kokopäiväraha)
41,00 €

Jos palkansaaja jonakin matkavuorokautena saa ilmaisen tai matkalipun hintaan sisältyneen ruoan, päivärahan enimmäismäärä on puolet edellä esitetyn mukaisista määristä. Ilmaisella ruoalla tarkoitetaan kokopäivärahan kysymyksessä ollen kahta ja osapäivärahan kysymyksessä ollen yhtä ilmaista ateriaa.

Ulkomaanpäivärahat on esitetty Verohallinnon antamassa päätöksessa maa tai aluekohtaisesti.

 

Ateriakorvauksen määrä vuonna 2017 on 10,25 euroa 

Ateriakorvauksen maksaminen edellyttää, että työmatkasta ei suoriteta päivärahaa ja että palkansaajalla ei työn vuoksi ole mahdollisuutta ruokailutauon aikana aterioida tavanomaisella ruokailupaikallaan.

Jos palkansaaja joutuu työmatkalla aterioimaan kaksi kertaa tavanomaisen ruokailupaikkansa ulkopuolella, eikä työmatkasta suoriteta päivärahaa, ateriakorvauksen enimmäismäärä on 20,50 euroa.

Avainsanat
kilometrikorvaukset päivärahat
Ajankohtaista

#
Verotuspäätöksessä ei välttämättä sanota suoraan, onko esittämäsi vähennys hyväksytty vai ei. Vastaus löytyy numeroista.
#
Katso, miten verotus on muuttamassa vuonna 2019 hallituksen budjettiesityksen sekä aikaisemmin tehtyjen päätösten perusteella.
Yhteystiedot